GENEL
TVDER ve Tuzla Belediyesi’nden “Çalışan Gazeteciler Günü” programı
Tüm Radyo Televizyon ve İnternet Haberciliği Derneği (TVDER) ile Tuzla Belediyesi iş birliği ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” programı düzenledi
11.01.2024 (9 Ay, 17 Gün önce) 6,24 B
Tüm Radyo Televizyon ve İnternet Haberciliği Derneği (TVDER) ile Tuzla Belediyesi iş birliği ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” programı düzenledi. TVDER Genel Başkanı Av. Bedia Teymur, radyo, televizyon ve internet mecralarında çalışan gazetecilerin sorunlarına odaklandıklarını belirterek, çalışan gazetecilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli programa; yerel, bölgesel ve ulusal medyadan çok sayıda gazeteci in katıldı. Programda; Tuzla Belediyesi nezdinde Sayın Başkan Şadi Yazıcı, TVDER Genel Başkanı ve Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur, İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK) Genel Başkanı İzzet Aydın, İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuzhan Bayrak ve Şehrin Şairleri Grubu Yöneticisi Metin Yazıcı da yer aldı.
Başkan Yazıcı: İşini hakkıyla yapan gazetecilerin yanındayızTuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, programda yaptığı konuşmada, Gazze’deki mezalim arasında görevlerini ifade etmeye çalışan gazetecileri andı. Yazıcı, işini hakkıyla yapan, yalana ve iftiraya bulaşmamış tüm gazetecilerin her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.
Av. Bedia Teymur: Çalışan gazetecilerin sorunlarına odaklandıkTVDER Genel Başkanı Av. Bedia Teymur ise, çalışan gazetecilerin fedakârlıklarından bahsederek, TVDER olarak radyo, televizyon ve internet mecralarında çalışan gazetecilerin sorunlarına odaklandıklarını söyledi. Teymur, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve kamuoyunda “dezenformasyon yasası” olarak bilinen internet gazeteciliği yasasının önemine değinerek, çalışan gazetecilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.
Okan Geçgel: Gazetecilerin yeşil pasaport alması için mücadele ediyoruzTİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise, internet gazetecilerinin yasal zeminde ilk kez “medya mensubu” olarak tanımlandığı internet gazeteciliği yasasının çıkarılması için verdikleri mücadeleyi anlattı. Yıllar süren mücadeleler sonucu bu yasanın çıkarılmasını sağladıklarını ifade eden Geçgel, şimdi de gazetecilere yeşil pasaport alma hakkı verilmesi için mücadele ettiklerini belirtti.
İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuzhan Bayrak da, gazetecilerin yaşadığı zorluklara değinerek, gazetecilere desteklerinden dolayı Başkan Yazıcı’ya gazeteciler adına teşekkür etti.
Şehrin Şairleri Grubu Yöneticisi Metin Yazıcı da, iki şiir okuyarak, gazetecilerin gününü kutladı. Programın sonunda Başkan Yazıcı, gazetecilerle poz verdi ve sohbet etti.
Çalışan Gazeteciler GünüÇalışan Gazeteciler Günü, 1962’den beri Türkiye’ye özgü bir gün olarak kutlanıyor. Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak üzere kutlanan bu gün, ilk olarak "Çalışan Gazeteciler Bayramı" adıyla kutlandı. 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirildi. 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu’nun, Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü, 1962'den itibaren gazeteciler için bir kutlama günü oldu. Bu düzenleme ile gazeteciler ilk kez "fikir işçisi" olarak tanımlandı.