Bugün: 22 Kasım 2024 Cuma

EĞİTİM

Üsküdar MDBF geleceğin mühendislerini bekliyor!


Üsküdar MDBF geleceğin mühendislerini bekliyor!

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Adli Bilimler, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Yazılım Mühendisliği gibi alanlarda nitelikli eğitim imkanları sunarak, genç mühendis adaylarını bekliyor

6,05 B
 Üsküdar MDBF geleceğin mühendislerini bekliyor!

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Adli Bilimler, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Yazılım Mühendisliği gibi alanlarda nitelikli eğitim imkanları sunarak, genç mühendis adaylarını bekliyor.

Öğrencilere modern laboratuvarlar, araştırma projeleri, sanayi iş birlikleri uluslararası değişim programları ve çeşitli öğrenci kulüpleri gibi geniş imkanlar sunulduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerine tam destek sağlayarak, geleceğin başarılı mühendisleri ve bilim insanları olmalarına katkıda bulunur.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, ‘Neden Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tercih edilmeli?’ sorusunun cevaplarını verdi.

Uluslararası standartlarda eğitim veriyor

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin, Adli Bilimler, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Yazılım Mühendisliği gibi çeşitli alanlarda uluslararası standartlarda eğitim veren bir fakülte olduğunu dile getiren Dr. Muratoğlu, “Öğrencilere güçlü akademik kadro, modern teknolojik altyapı ve geniş kariyer imkanları sunuyor. Fakülte, teorik bilgiyi pratik becerilerle birleştirerek öğrencilerin rekabetçi ve yenilikçi bireyler olarak mezun olmalarını da sağlıyor. Araştırma projelerine katılım, sanayi iş birlikleri ve kariyer danışmanlığı gibi kapsamlı eğitim ve destek yapısı sayesinde öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerine önemli katkıda bulunuyor.” dedi.

Türkiye'nin ilk Adli Bilimler lisans programı…

“Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, öğrencilere çeşitli eğitim fırsatları sunarak geleceğin mühendislerini ve bilim insanlarını yetiştirmektedir.” diyen Muratoğlu şunları da kaydetti:

“Fakültenin bünyesinde bulunan bölümlerden biri olan Adli Bilimler, adli ve idari soruşturmalar sırasında elde edilen maddi delillerin incelenmesi ve değerlendirilmesiyle suç ve suçlunun saptanması gibi teknik hizmetler sunuyor. Bu bölüm, Türkiye'nin ilk Adli Bilimler lisans programı olarak, fen ve sosyal bilimleri bir araya getirerek kamu ve özel sektörde geniş kariyer olanakları sunuyor. Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bölümü ise modern laboratuvarlar, araştırma merkezleri, sanayi iş birlikleri ve uluslararası değişim programları ile donatılmış bir eğitim sunarak öğrencileri, yazılım, telekomünikasyon ve sağlık bilişimi gibi alanlarda istihdam edilebilir hale getiriyor.” şeklinde konuştu.

 

Biyolojik sistemlerdeki problemleri çözüyorlar

Biyomühendislik (İngilizce) bölümünün, biyolojik sistemlerdeki problemleri mühendislik yaklaşımıyla çözmek için matematik, fizik ve kimya gibi temel fen bilimlerini kullandığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Bu bölümde öğrenciler, biyomalzemelerden genetik mühendisliğine kadar geniş bir ders yelpazesi ile donatılarak, biyoteknoloji, çevre ve endüstri gibi alanlarda çalışabilirler. Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) bölümü ise bilgi çağının altyapısını oluşturan sistem ve cihazların tasarımı ve geliştirilmesi üzerine yoğunlaşıyor. Mezunlar, bankacılıktan savunma sanayine, otomotivden tıbbi sistemlere kadar geniş bir yelpazede iş bulabilirler.” diye konuştu.

Öğrencilerin lisansüstü eğitimlerine devam etmeleri teşvik ediliyor

Endüstri Mühendisliği (İngilizce) bölümünün ise üretim ve hizmet sistemlerinin çözümleme, tasarım ve verimliliğinin geliştirilmesinde önemli rol oynayabilecek mezunlar yetiştirdiğini kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Eğitim dili tamamen İngilizce olan bu bölüm, öğrencilerin lisansüstü eğitimlerine devam etmelerini de teşvik eder. Kimya Mühendisliği (İngilizce), kimyasalların yararlı ürünlere dönüştürülmesini hedefleyen ve geniş bir alanda uzmanlaşma fırsatları sunan bir mühendislik dalıdır. Mezunlar, petrokimya, ilaç, biyoteknoloji ve çevre yönetimi gibi sektörlerde iş bulabilirler.” dedi.

Büyük veri ve yapay zekâ projelerinde uzmanlaşma imkânı sağlıyor

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinin (Türkçe ve İngilizce), biyoloji, kimya ve fizik temelli eğitim sunduğunu ve genetik teknolojiler, biyoteknoloji ve biyoinformatik gibi alanlarda derinlemesine bilgi sağladığını da anlatan Dr. Muratoğlu, “Öğrenciler, akademik araştırmalar, biyoteknoloji endüstrisi ve sağlık sektöründe kariyer yapma fırsatlarına sahip olurlar. Yazılım Mühendisliği (İngilizce) bölümü ise yazılımın tasarımı, geliştirilmesi ve bakımı ile ilgili kapsamlı bir eğitim sunar. Program, öğrencilere matematik, temel bilimler ve mühendislik konularında güçlü bir altyapı kazandırarak, büyük veri ve yapay zeka projelerinde uzmanlaşma imkanı sağlar.” şeklinde konuştu.

Geleceğin başarılı mühendisleri yetişiyor!

Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, bu bölümlerin, öğrencilere modern laboratuvarlar, araştırma projeleri, sanayi işbirlikleri, uluslararası değişim programları ve çeşitli öğrenci kulüpleri gibi geniş imkanlar sunarak, onları teorik ve pratik bilgiyle donanmış, yenilikçi ve rekabetçi bireyler olarak mezun ettiğini ifade ederek, “Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerine tam destek sağlayarak, geleceğin başarılı mühendisleri ve bilim insanları olmalarına katkıda bulunur.” dedi.

Öğrenciler modern laboratuvarlar ve teknolojik altyapıdan yararlanıyor

Fakültede farklı alanlarda eğitim almak isteyen öğrenciler için geniş bir yelpazede olanaklar sunulduğunu da söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Öğrenciler modern laboratuvarlar ve teknolojik altyapıdan yararlanarak uygulamalı eğitim alabiliyorlar. Araştırma merkezleri ve projeler, sanayi iş birlikleri ve staj imkanları, kariyer ve iş destek hizmetleri, uluslararası değişim programları ve öğrenci kulüpleri gibi fırsatlar, öğrencilere hem akademik hem de profesyonel gelişim imkanı tanıyor. Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri yazılım geliştirme ve siber güvenlik gibi alanlarda uygulamalı çalışmalar yaparken, Biyomühendislik öğrencileri çeşitli laboratuvar olanaklarından faydalanabiliyor.   Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri, haberleşme ağları, yenilenebilir enerji sistemleri gibi alanlarda eğitim alırken, Endüstri Mühendisliği öğrencileri diğer mühendislik bölümleri ile çift anadal ve yan dal programlarına katılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Brain Park Kuluçka Merkezi ile ticari fikirler gerçeğe dönüştürülüyor

Kimya Mühendisliği öğrencilerinin İngilizce dersler ve ileri seviye laboratuvarlarda uygulamalı eğitim görürken, Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri yoğun laboratuvar eğitimi ve araştırma projelerine katılma imkanı bulduklarını da dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Yazılım Mühendisliği öğrencileri geniş burs imkanlarından yararlanarak, uluslararası değişim programları ile farklı ülkelerde eğitim alabilir ve Brain Park Kuluçka Merkezi ile ticari fikirlerini gerçeğe dönüştürebilirler. Üniversitenin sunduğu kütüphane, spor tesisleri, sosyal etkinlikler ve engelli öğrenciler için özel düzenlemeler de öğrencilerin akademik başarılarını ve genel yaşam kalitelerini artırmayı hedeflemektedir. Bu olanaklar, öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlar.” dedi.

Öğrencilere sunulan laboratuvar ve teknolojik altyapılar neler?

Üsküdar Üniversitesi'nde öğrencilere sunulan laboratuvar ve teknolojik altyapıların, farklı bölümlerde çeşitli olanaklar sağladığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, şöyle devam etti:

“Adli Bilimler Bölümü öğrencilere sunduğu donanımlı laboratuvarlarıyla ön plana çıkmaktadır. Genetik analizörler, PCR cihazları, FTIR spektrofotometreler gibi cihazlarla genetik ve kimyasal analizler yapabilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca stereo mikroskoplar, VSC8000 belge inceleme cihazı gibi araçlarla fiziksel ve belge analizlerinde kullanılmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü en son teknolojiye sahip bilgisayar laboratuvarları, yazılım geliştirme, donanım tasarımı, veri analizi ve siber güvenlik gibi alanlarda öğrencilere uygulamalı çalışma imkanı sunar. Ayrıca çeşitli araştırma merkezleri ve projelerde yer alma fırsatı bulunmaktadır. Biyomühendislik Bölümü fizik, biyoloji ve mikroskop laboratuvarları, öğrencilere temel ve uygulamalı biyomühendislik deneyimleri sağlamaktadır. Bu laboratuvarlar, ders müfredatının bir parçası olarak öğrencilere sunulmaktadır.”

Öğrencilere teorik bilgilerini uygulama imkanı da sağlanıyor

Elektrik Elektronik Mühendisliği’nin elektronik devreler, sayısal sistemler, güç sistemleri, haberleşme ve elektrik makineleri laboratuvarlarının, öğrencilere teorik bilgilerini pratik olarak uygulama ve ileri düzeyde projeler geliştirme fırsatı sunduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Endüstri Mühendisliği Bölümü bilgisayar laboratuvarları ile Simio ve SolidWorks gibi yazılımlarla desteklenen derslerle pratik deneyimler kazandırır. Kimya Mühendisliği geniş ve modern laboratuvar altyapısı, ısı transferi, basınç kayıpları ve proses kontrol eğitim setleri ile öğrencilere teorik bilgilerini uygulama imkanı sağlar. Kimya deneyleri, teknik çizim dersleri ve programlama yeteneklerini geliştiren bilgisayar laboratuvarları da bulunmaktadır. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde genetik analiz, hücre kültürü gibi konularda öğrencilere uygulamalı eğitimler sunan laboratuvarlar mevcuttur. Yazılım Mühendisliği yüksek konfigürasyonlu bilgisayar laboratuvarları, öğrencilere tez çalışmaları, projeler ve araştırmalar için geniş bir çalışma ortamı sunar. Bu laboratuvarlar ve altyapılar, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama ve kendi araştırma projelerini geliştirme yeteneklerini güçlendirmek üzere tasarlanmıştır.” dedi.

Öğrenciler mesleki yetkinliklerini güçlendiriyor

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin, öğrencilere geniş bir pratik deneyim ve uygulamalı eğitim olanakları sunduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “Adli Bilimler Bölümü öğrencileri, laboratuvar içerikli dersler ve olay yeri inceleme uygulamalarıyla teorik bilgilerini pekiştirirler. Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, yazılım geliştirme ve siber güvenlik alanlarında modern laboratuvarlarda pratik çalışmalar yaparken, yapay zeka ve veri bilimi gibi ileri teknolojilere odaklanırlar. Biyomühendislik bölümü biyoteknoloji ve biyoinformatik gibi alanlarda derinlemesine bilgi sağlar. Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri de öğrencilerine teorik bilgilerini modern laboratuvarlarda uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı sunar, bu sayede öğrenciler mesleki yetkinliklerini güçlendirirler.” şeklinde konuştu.

Geniş bir burs ve finansal destek imkanı da sunuluyor

Üsküdar Üniversitesi’nin öğrencilere geniş bir burs ve finansal destek yelpazesi sunduğunu da dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Gülnihal Muratoğlu, “ÖSYM Burs/İndirimleri, İlk 5 Tercih Bursu, Üniversite Giriş Bursu, Tıp Fakültesi Giriş Bursu gibi programlarla başarılı öğrencilere eğitim ücreti indirimleri sağlanıyor. Ayrıca Kardeş Bursu, Spor Bursu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bursu gibi özel durumlara yönelik destekler de bulunuyor. Mütevelli Heyet Bursu ve İhtiyaç Bursu gibi ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik özel destekler de mevcut.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı